Consell Municipal d'Entitats de Barcelona CMEB

Notícies

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva ha celebrat el seu desè aniversari

El passat 27 de setembre va tenir lloc el desè aniversari de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva que té per objectiu avançar en drets socials i, així, construir la ciutat de forma més inclusiva i cohesionada.

L’Alcaldessa Ada Colau, que va col·laborar en la inauguració d’aquest esdeveniment, va felicitar i dotar de reconeixement la feina de les més de sis-centes entitats que formen part de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

En aquesta jornada es van constituir espais de participació, de debat i de diàleg que van girar entorn l’impacte de les xarxes d’acció social, la bona praxi dels projectes en xarxa i el paper dels actors que intervenen en la defensa dels dret socials en l’actualitat. A més, els participants van poder debatre sobre la construcció d’un món més inclusiu amb persones de rellevància acadèmica i professional com la sociòloga i economista Saskia Sassen, professora de la Universitat de Columbia, premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials i presidenta del Comitè de Pensament Global, i amb el filòsof i periodista Josep Ramoneda, director de l’Escola Europea d’Humanitats.

En general, a l’acte van intervenir representants polítics i entitats que han sigut clau en aquests darrers 10 anys, durant els quals s’han impulsat dos plans d’inclusió social a Barcelona: el Marc Estratègic per a l’Acció Social i l’Estratègia Compartida per a la Inclusió.

Consell Municipal d'Entitats de Barcelona - CMEB